Reagon Bashkia Shkodër: Vllaznia nuk po përdoret politikisht z. Radovani!

245

Bashkia Shkodër ka reaguar sot përmes një deklarate për shtyp në lidhje me disa deklarata të bëra një ditë më parë nga Prefekti i Qarkut Shkodër, z. Paulin Radovani në lidhje me fondet e përdorura nga ky institucion për ekipin e Vllaznisë. Në atë deklaratë ndër të tjera thuhej se “Vllaznia nuk mund të mbahet me paratë e jetimëve”. Kjo deklaratë natyrisht që nuk është pritur mirë nga ana e Bashkisë e cila sot përmes zëdhënësit të saj Ritvan Dibra ka dalë me një deklaratë për shtyp në të cilën sqaron shumë gjëra duke i kthyer kësisoj përgjigje Prefektit. Ja deklarata e plotë:

Deklarate per shtyp

Jemi te detyruar te bejme nje deklarate te tille per te hedhur drite mbi disa te paverteta,  te serviruara ne media nje dite me pare , nga prefekti i qarkut Shkoder, Paulin Radovani .
Bashkia Shkoder e mori  persiper menaxhimin e ekipit te futbollit  Vllaznia, krahas te gjitha detyrave dhe obligimeve te tjera ne sherbim te qytetareve , ne nje moment te veshtire per kete ekip , me pergjegjesine e saj morale dhe institucionale, pasi Vllaznia eshte nje emer dhe nje histori per qytetin e Shkodres.
Gjate kesaj periudhe qe Vllaznia menaxhohet nga Bashkia ,  ne kemi  qene te hapur  dhe  po vazhdojme kontaktet dhe tratativat me biznesmene te ndryshem , qofte per te kontribuar si donatore,  apo per te marre persiper pergjegjesite e drejtimit te klubit te futbollit, por gjithmone ne perputhje me ligjet ne fuqi.
Per mbarevajtjen e ekipit te futbollit , Bashkia ka bere  akordime fondesh shtese ,  por ato jane te perfshira ne shumen e aseteve dhe te kapitaleve te Sh.a., vendime te cilat jane marre nga Keshilli Bashkiak Shkoder dhe ne trasnparence te plote.
Bashkia Shkoder  e sheh te nevojshme qe te sqaroje opinion publik shkodrane dhe me gjere se ,   asnjehere nuk e ka perdore politikisht  ekipin e futbollit Vllaznia, apo klubin Shumesportesh,  por i  ka trajtuar si nje detyrim  moral per qytetaret dhe  qytetin   tone dhe kete,  me mire se kushdo tjeter e di z.Paulin Radovani, ….   sot prefekt i qarkut Shkoder.
Ne lidhje me deklaraten e prefektit te Shkodres, Radovani  nje dite me pare,  ku ai akuzonte bashkine se po shperdoron fondet e qendrave sociale per ekipin e futbollit, duam te sqarojme se: “ Fondet e qendrave sociale, shtepi femijesh, apo te moshuarve  akordohen nga qeveria  qendrore me destinacion dhe jane te parashikuara ne grantet  e kushtezuara. Keto fonde,  menaxhohen nga ministria  e mireqenies sociale dhe rinise ,  ndaj askush nuk ka tagrin qe ti preke ato, duke ndryshuar destinacionin  e tyre,  sipas interesave te njerit apo te tjetrit  .
Ju faleminderit!